0743 189 462 contact[at]compactstudio.ro compact_studio
Logheaza-te Inregistreaza-te

Compact Studio

Utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

Compact Studio Blog- Creaza Cont

Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
Nume *
Utilizator *
Parola *
Parola inca odata *
Email *
Inca odata email *

Blogul agentiei de Web Design Compact Studio

Afla totul despre Web & Graphic Design

Costurile in timp, pentru intretinerea unui site. Costurile in timp, pentru intretinerea unui site. Compact Studio

Costurile de intretinere ale unui Website

  Daca nu detii un website si ai nevoie de unul, iti dedicam acest articol pentru a-ti face o imagine legata de costurile de intretinere ale unui website. Inainte de toate, trebuie sa ai in vedere cheltuielile care nu se opresc la realizarea site-ului... dar pana unde merg? Citeste acest articol, si vei avea o idee despre costurile totale implicate daca vrei ca afacerea ta sa aiba succes si in domeniul online.
1.   In primul rand, pe langa costul de realizare a site-ului intervine numele domeniului care trebuie achizitionat daca nu il detii deja. Daca doresti sa colaborezi cu noi, ne vom ocupa si de acest aspect. Costul unui domeniu cu extensia .ro este 51,26 USD +24% TVA conform registrarului roman de domenii ROTLD. Mentionam faptul ca nu exista cost de mentenanta asupra domeniului deci, acest tarif trebuie achitat o singura data. In schimb, politicile altor tari sunt diferite, cu costuri aparent mai mici per domeniu, dar acestea trebuiesc platite anual.
2.   Un alt cost, imediat dupa domeniul este Gazduirea Web. Abonamentele pentru gazduire pot avea un cost intre 14 si 40 lei/ luna, si asta in cazul magazinelor online sau daca se doreste spatiu suplimentar pe server si alte servicii. In aceste abonamente includem si backup saptamanal a site-urilor, iar up-time'ul oferit este de 99.8 %.
3.   Pana aici au fost costuri fara de care site-ul nu poate fi conceput. Daca ai specificat in cererea de oferta ca doresti ca actualizarile sa fie facute de tine, vom crea o platforma prin care o sa iti fie usor sa administrezi continutul de pe site, si ai scapat si de costul de mentenanta care implica actualizarea periodica a continutului/produselor la cerinta clientului. Crearea platformei de administrare implica un cost de 350 lei/ site in cazul site-urilor de prezentare respectiv 500 lei in cazul magazinelor online.
4.   Concurentii ti-au luat'o demult inainte in domeniul online? Solicita o analiza gratuita pentru optimizarea SEO a site-ului. Costul este in functie de concurenta pietei si se stabileste doar in urma analizei. Durata de optimizare poate fi intre 3-6 luni, timp in care nu doar implementam strategii de optimizare ci intervenim si cu propuneri pentru imbunatatirea impactului vizual, textual si structural al paginii. Daca vrei sa incepi procesul de optimizare chiar tu, am scris un articol despre 5 strategii eficiente de optimizare SEO.
5.   Din experienta personala, am constatat faptul ca majoritatea clientilor cand afla durata timpului de optimizare sunt foarte deranjati. Un brand puternic nu se formeaza peste noapte. Promovarea AdWords sau Facebook poate sa aduca clienti substantiali, aici depinde de domeniul in care activezi, si de dispunerea financiara.
  • 961
  • Ultima actualizare: Vineri, 23 Ianuarie 2015 14:35

Articole populare