0743 189 462 contact[at]compactstudio.ro compact_studio
Logheaza-te Inregistreaza-te

Compact Studio

Utilizator *
Parola *
Tine-ma minte

Compact Studio Blog- Creaza Cont

Campurile marcate cu (*) sunt obligatorii
Nume *
Utilizator *
Parola *
Parola inca odata *
Email *
Inca odata email *

Blogul agentiei de Web Design Compact Studio

Afla totul despre Web & Graphic Design

Cum sa creezi un website singur? (part. 1)

Pot sa fac asta fara experienta? Raspunsul nostru este DA. Cred ca majoritatea oameniilor care au folosit internetul, s-au gandit cel putin odata, cum ar fi sa detina un website. Cum l-ar personaliza, ce informatii ar pune in el, cum ar arata? Dar, ce putem face daca nu stim nimic despre webdesign?

Avem doua solutii la aceasta intrebare. Daca ne dorim un site profitabil, pentru afacere, atunci solutia cea mai buna si recomandata este sa apelati la specialisti, o afacere profitabila are nevoie de un website profesional si perfect optimizat.

Insa daca ne dorim un website simplu, de "uz personal" cum s-ar spune, putem sa incercam sa intram singuri in lumea webdesign-ului. Dar cum sa incepem?

 

1. Alegerea unei platforme

Desi suna complicat, o platforma este defapt locul de unde incepem sa "construim". In zilele noastre, platformele cele mai folosite sunt CMS - content management system precum Wordpress, Joomla, acestea sunt intuitive si pot fi invatate usor. Un alt avantaj al acestor platforme este ca nu necesita zeci de pagini HTML.

Pentru inceput va recomandam WordPress. De ce? Mai mult de 25% din website-urile actuale de pe internet, folosesc wordpress. De asemenea, utilizarea wordpress este gratuita. Daca stiti sa folositi Microsoft Word, atunci veti stii si cum sa adaugati continut in aceasta platforma. Puteti utiliza diverse plugin-uri pentru a crea site-uri de toate felurile, puteti adauga formulare, galerii de imagini etc. Un alt avantaj, este ca un astfel de website este optimizat pentru telefoane mobile sau tablete. Si nu in ultimul rand, datorita faptului ca aceasta platforma este asa des utilizata, veti gasi ajutor foarte repede.

Astfel, recomandarea noastra pentru incepatori este Wordpress, iar pentru inceput nu e nevoie sa descarcati nimic, urmatorii pasi pentru Wordpress vor fi prezentati ulterior.

 

2. Numele si serverul de hosting

La fel ca in viata reala, fiecare dintre noi avem un nume si un loc unde locuim. Website-urile sunt exact la fel, au nevoie de un nume si de un server unde sa "stea" si care sa conecteze website-ul la internet. Platforma Wordpress este in sine gratuita, dar daca doriti gazduire va va costa 3-5 $ pe luna. Exista si alte solutii precum Bluehost.com, cu preturi asemanatoare. Pentru mai multe informatii legate de cum sa ne alegem numele site-ului consultati articolul: Cum sa ne alegem domeniul web?. Insa, totul depinde de ce va propuneti sa faceti cu website-ul. Va recomandam un nume de brand, memorabil, usor de retinut si original. Recomandam putin brainstorming pentru a va incuraja sa gasiti alegerea perfecta. 

 

Urmatorii pasi vor fi prezentati in partea a II-a  a articolului. Pentru inceput puteti vizitati Wordpress, insa in articolul urmator veti afla toate detaliile despre cum sa folositi aceasta platforma. Un alt lucru pe care il puteti face este sa incercati sa gasiti un nume fabulos pentru website, mult succes!

  • 334
  • Ultima actualizare: Marti, 16 Februarie 2016 18:18

Articole populare